Gondoltad volna, hogy
a KERÉKPÁROZÁS a tested összes izmát megmozgatja?
El sem hinnéd, hogy
milyen MEGLEPŐ HATÁSAI vannak még...


Bezár
Kerékpár mérettáblázat
Gondoltad volna, hogy a KERÉKPÁROZÁS a tested összes izmát megmozgatja?
Belépés

Cannondale Lefty speed első teleszkòp teljes szerviz

Cannondale Lefty speed első teleszkòp teljes szerviz

Egy kis retro cucc! Már úgyis régen volt féllábú! ;) Szokásos hibákat produkált, ami egyébként ebben a korban már előfordul… :D Szörcsögő hang, nagyon gyenge Lock, “buta” mozgás.

Kívülről egyébként nagyon szép állapotban volt ez a Lefty. Amikor nekiestem láttam ,hogy volt bontva korábban. Néhány helyen szerszám nyomok de semmi komoly.

A tűgörgők és lemezek is szép állapotban voltak. Ilyenkor totál szétbombázom a teleszkòpot és az összes tömìtést  cserélem. Aztán feltöltöm a patront olajjal, légtelenítem és teszteltem.

Egyrészt hogy nem ereszt-e valahol, másrészt működnek-e az állítási lehetőségek. Most is ez volt a folyamat. Viszont a lock  olyan mint a mesében, hol van hol nincs. :D Jobb mint volt, de azért a jò nem ilyen. Ilyenkor tud egy rutin meló időigényessé válni, amikor meg kell keresni  egy nem jellemző hiba okát és meg kell szüntetni azt.

Mivel ez a mechanika a patron közepében van, így ismét darabokra kellett szedni. Valòjában szög egyszerű a működése. Ahogy elfordítjuk a tengelyt, egy lemez elzárja az olaj áramlását. Jobban megnézve látszott a furatokon egy kis sérülés. Valaki már bontotta koránbban, valószínűleg nem hozzávalò szerszámmal és megnyomta a furatok szélét.

Az így keletkezett sorja ki tartja a lemezt ezért nem fekszik fel teljesen a felületre és nem tud jòl zárni. Szerencsére egy kis vízpapírral csiszolással egy üveg lapon szépen el lehetett tüntetni a hibát. Ezután ismét összeszerelés, feltöltés olajjal, légtelenítés, ifp beállítás és teszt! Láss csodát tökéletesen működik! :D

Aminek kifejezetten örültem,  egyrészt mert sikerélményem volt, másrészt meg baromira nem lett volna kedvem mégegyszer darabokra szedni… :D

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm szépen, hogy megosztod! A likeok-ért és követésekért sem haragszunk meg! ;)

 

#cannondale #cannondalelefty #cannondaleleftyservice #cannondalebikes #cannondaleservice #cannondalemtb #cannondale #lefty #leftyspeed #leftypbr #leftyxlr #kerekpar #kerékpár #kerékpárbolt #kerekparbolt #bicikli #kerekparszerviz #kerékpárszerviz #nyíregyháza #teleszkóp #teleszkópszerviz #suspensionservice #bikeshop #bikeservice

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.