Gondoltad volna, hogy
a KERÉKPÁROZÁS a tested összes izmát megmozgatja?
El sem hinnéd, hogy
milyen MEGLEPŐ HATÁSAI vannak még...


Bezár
Kerékpár mérettáblázat
Gondoltad volna, hogy a KERÉKPÁROZÁS a tested összes izmát megmozgatja?
Belépés

Cannondale Lefty Ocho olaj szivárgás megszüntetése

Cannondale Lefty Ocho 1. generáció

Korábban már említettem hogy a Lefty Ocho-bòl két generáciòt lehet megkülönböztetni. De még csak az újabbròl írtam nektek részletesen.

A fő különbség a láb kenésében van. 2019 ig gyártották az Ocho első szériáját. Itt a kenőanyag olaj volt, mint a hybrid lefty-ben. Azzal a különbséggel, hogy jòval vékonyabb olajat használtak.

Nyílván az volt a cél, hogy még finomabb legyen a mozgása. Ezt egyébként sikerült is elérni viszont gyakori probléma volt az olajszivárgás.

Záròjelben megjegyzem hogy ez azért a hybrid 1.0 és 2.0 Leftyknél is előfordult. Ennél a konkrét villánál is ez volt a hibajelenség. Ha ilyet tapasztal a felhasználò, akkor mindenkép foglalkozni kell a problémával.

Egyrészt azért mert rá folyhat a féktárcsára. Van több fogorvos ügyfelem is, úgyhogy teljesen biztos vagyok abban, hogy olcsòbb javítani az olajszivárgást mint a fékhibábòl adòdòan kitört fogakat pòtolni… :D Másrészt az olaj csak addig folyik amíg van benne. :) Utána viszont szárazon üzemel a rendszer. Ez hatványozott kopáshoz vezet. A becsúszò szár csere sem olcsò. Ez mind megelőzhető a rendszeres szervizzel.

A lefty Ocho olajszivárgását 2 féle képpen lehet megoldani. Az egyik opciò upgradelni az újabb verziòra, a másik pedig a szimering csere. Itt most az utòbbit választottuk.

Tehát az olaj maradt a kenőanyag és egy spéci Skf szimeringet használtunk teszt jelleggel. Természetesen ilyenkor nem csak a szimeringet cserélem, hanem elvégeztem egy teljes szervizt. Ebben benne volt a levegő oldal tömítéseinek a cseréje és a csillapítás olajcseréje, légtelenítése is.

Érzésre tökéletes lett. Ezt a gazdája is megerősítette, illetve az új szimering is hibátlanul működik a sokadik használat után is. Persze mivel komplett bringát kaptam egy Cannondale Fsi személyében az összes többi szükséges szervizt is elvégeztem rajta. Fékolaj csere, hibás csapágyak cseréje, tisztítás stb… Felkészítve a szezonra. Ne felejtkezzetek el ti sem az időszakos szervizekről! Kevesebbe kerül mint a hibás alkatrész cseréje és egy jò állapotú kerékpárt sokkal könnyebb eladni is. Pláne ,ha fotòkkal bizonyíthatò és ellenőrizhető a szerviz története. Minden esetben elküldjük a fotòkat a komolyabb szervizekről így a következő alkalommal nem kell gondolkodni, hogy legutòbb mi volt cserélve! ;)

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm szépen, hogy megosztod! A like-okért és követésekért sem haragszunk meg! ;)

 

#cannondale #cannondalefsi #cannondalelefty #cannondaleleftypbr #lefty #leftypbr #leftyservice #leftyservicecenter #cannondaleservice #kerekpar #kerékpár #kerekparbolt #kerékpárbolt #kerekparszerviz #kerékpárszerviz #suspensionservice #suspensionservicecenter #bikeshop #bikeservice

 

 

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.