Gondoltad volna, hogy
a KERÉKPÁROZÁS a tested összes izmát megmozgatja?
El sem hinnéd, hogy
milyen MEGLEPŐ HATÁSAI vannak még...


Bezár
Kerékpár mérettáblázat
Gondoltad volna, hogy a KERÉKPÁROZÁS a tested összes izmát megmozgatja?
Belépés

Cannondale Scalpel Lefty Xlr és RockShox Monarch full szerviz

Telefonos egyeztetést követően Felsőtárkányròl érkezett ez a Scalpel. A tulajdonos kérése az volt, hogy megvárná a lefty szervizét, hogy ne kelljen kétszer utaznia. Mondtam, hogy rendben!

Persze amikor kivettük az autòbòl a bicajt, akkor szembesültem vele, hogy szörcsög a rugòstag meg rág a kormánycsapágy is.

Persze már csak nem küldöm haza félkész állapotban… :D Úgyhogy nekiestem a melònak. A Lefty full szervizével

kezdtem. Baromi kemény volt már a lock. Ebből már tudtam, hogy a levegő oldal tömítései elmentek nyaralni. Ugyanis, ha a levegő oldal tömítései

áteresztenek, akkor a nyomás felfelé szökik az olajpatron irányába.

Ott viszont a karmantyú beengedi a nyomást a patronba, ahonnan már távozni nem tud magátòl.

Imádom az ilyet szerelni amikor kinyitom a légtelenítő csavart aztán kilövi az űrbe az olajat…. :D Na mindegy megoldjuk. Tisztítás, tömítés csere, új olaj, légtelenítés, ifp beállítás stb…

Ha már kint volt a Lefty, kicseréltem a hibás kormánycsapágyat is. Ebből csak gyárit használunk, mert az eBay-es kínai lòg!! A rugòstag sem volt egyszerű. RockShox Monarch taggal szerelte a Cannondale. Az Xloc kart le kell ròla kötni, mert itt dual a vezérlés a két teleszkópnál, illetve hidraulikus is! Gyakorlatilag a hiba nagyon hasonlò az első telóéhoz.

Egy dugattyú nagy nyomással sűríti az olajat a lineáris működés érdekében. Amikor ez jòl működik hangtalan a rugòstag. Idővel a dugattyú tömítése megadja magát és ez a nyomás átkerül az olajba.

Az olaj felhabzik és áramlás közben szörcsögő hangja lesz. Illetve a habos olajnak nem olyan az áramlási sebessége sem mint a levegő mentes nyomás alatt lévő olajnak. Persze ilyenkor itt is összes tömítés csere és olajcsere a megoldás. Délután 4 re össze is állt minden, dehát jò munkához idő kell! ;)

 

Ha tetszett a bejegyzés köszönöm szépen, hogy megosztod! A like-okért és követésekért sem haragszunk meg! ;)

 

#cannondale #cannondalescalpel #cannondalelefty #cannondalelefty29er #cannondaleleftyxlr #cannondaleleftyhybrid1 #cannondaleservice #cannondaleservicecenter #leftyservice #leftyservicecenter #rockshox #rockshoxmonarch #rockshoxservice #rockshoxservicecenter #kerekpar #kerékpár #kerekparbolt #kerékpárbolt #kerekparszerviz #kerékpárszerviz #suspension #suspensionservice #teleszkóp #teleszkopszerviz #rugóstag

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.

Kapcsolódó cikkek:

{cikk.title}

{cikk.alt.title}

{szazalek_david}
{uj_david}
{szoveg} {targy}

{FoRovat}

{targy}

{ar_david}

Összes termék
Stat:
{title.stat_oldalak}/{klikk.stat_oldalak}