Gondoltad volna, hogy
a KERÉKPÁROZÁS a tested összes izmát megmozgatja?
El sem hinnéd, hogy
milyen MEGLEPŐ HATÁSAI vannak még...


Bezár
Kerékpár mérettáblázat
Gondoltad volna, hogy a KERÉKPÁROZÁS a tested összes izmát megmozgatja?
Belépés

Fox ctd rugóstag átalakítás és full szerviz

Szóval adott egy Specialized bringa. Elől egy RockShox hátul pedig Fox ctd-vel szerelve. Egyik sem kormányról vezérelhető, illetve a tag nem lockolható. A kérés az volt hogy tegyünk bele egy Fox ctd villát

. Ez a könnyebb része volt a dolognak mert ebből pont volt készleten egy full szervizen átesett darab. Még a matrica színe is megfelelt. :) Illetve alakítsam át a tagot lockolhatóvá és kormányról vezérelhetővé. Természetesen mindkettőt egy karral akartuk vezérelni. A tag feladta a leckét. :)

Természetesen komplett felújítás, felső rész csere, olajcsere stb... A lemezelésel kísérleteztem picit mert nem akartam azt sem hogy túl keményre zárjon, de végülis összeállt minden ahogy kell. Ha már kivettem a tagot ellenőriztem a csapágyakat is. Gyakorlatilag az összeset cserélni kellett. Mindenhol előírt nyomatékkal lettek visszahúzva a csavarok.

 

 

Mivel a gyári villa ejtő papucsos volt a Fox pedig 15x100 így az első agyhoz esztergálni kellett 2db kupakot. Lehet rendelni is de, kicsit nyűgös most a beszerzés, és ez volt a gyorsabb út. :)

A gyári speci dropper is betegeskedett, nem állt meg az alsó pozícióban. Ezt javítottam. A hátsó agy átesett egy komplett csapágycserén. Mindkét kerék eresztett, ezért tubeless folyadék csere is szükséges volt. Miután összeállt, kipróbáltam.

Tudtam, hogy lesz különbség a kiindulási alaphoz képest bőven, de nem gondoltam hogy ennyi... Olyan lett mint egy új bringa. Vajpuhán hangtalanul kimozogtak mindent a telók. Itt is igaz, hogy amikor folyamatosan használunk egy bringát és mindig egy picivel lesz rosszabb nem feltétlen tűnik fel csak amikor megadja magát valami. Viszont ha átesik egy átfogó szervizen ahol minden hiba orvosolva lesz gyakran hallom, hogy olyan mintha "nem is ugyanaz a bringa lenne"... Pedig csak rendesen működik minden! ;)

Ha tetszett a bejegyzés köszönöm szépen, ha megosztod! Az oldalkövetésekért és like-okért sem haragszunk meg! ;)

 

Specialized Fox ctd átalakítás és full szerviz

#specialized #specializedbikes #specializedservice #foxforks #foxservicecenter #foxfloat32 #foxservicecenter #foxracinghungary #foxhungary #foxshocks #foxsuspension #foxctd #kerekparszerviz #kerékpárszerviz #kerekpar #kerékpár #kerékpárbolt #kerekparbolt #kerékpározás #kerekparozas #biciklizés #bicikli #bicikliszerviz #bikeshop #bikeservice #bikemechaniclife #bikemechanic #bikemechanics #bikeshop

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.